Amanda kom på en idé – tutade och körde

Amanda Sträng blev examinerad lärare för ett år sedan och fick då ett jobb på Drottninghögsskolan i en årskurs 1. Amanda tog för en tid sen initiativ till projektet Future Tech Star, vilket ledde till att hennes elever fick upptäcka och lära sig mer om olika yrken.

Ett av Drottninghögsskolans mål är att göra eleverna till aktiva helsingborgare. Future Tech Star är ett bra exempel på hur de arbetar med detta i praktiken. Alltihop i det unika Prismahuset som ligger i den nya stadsdelen Oceanhamnen i centrala Helsingborg.

Kan du berätta om Future Tech Star?

– I våras startade vi ett temaarbete om olika yrken. Vi ville göra detta mer intressant och samtidigt tänka lite utanför boxen. Då började jag fundera en kväll med min storasyster Emelie Sträng om vad vi kan göra med min klass som de inte varit med om innan. Emelie arbetar nämligen på Prisma, och hennes man är VD för HETCH, en tech hub placerad på Prisma. De tog det vidare internt vad vi pratat om, och involverade Aliya Sabir som är HETCH community manager. Vi kom då fram till Future Tech Star.

Hur arbetar ni med initiativet på skolan just nu?

– Future Tech Star är ett helt enkelt ett samarbetsprojekt över två år tillsammans med HETCH och deras community manager. Där HETCH arbetar efter tesen att Prisma är varje Helsingborgares potentiella arbetsplats oavsett bakgrund. Jag vet också att nu planeras detta även med andra skolor i kommunen.

Läs hela intervjun med Amanda i artikeln Eleverna lär sig om framtida yrken med Future Tech Stars på Pedagogsajten.

Avbryt

Lämna en kommentar