Du vill bli vår kollega

Vad roligt att du är nyfiken på att bli kollega med oss. Som medarbetare i Helsingborgs stads skolor är du en viktig del i ett gemensamt arbete att hjälpa vartenda barn att lyckas. Det är en målsättning som ställer höga krav på dig som medarbetare, men också på oss som arbetsgivare. Tillsammans ska vi bygga världens bästa skola för varje barn och elev.

Vi vill att du lyckas

För oss är du som medarbetare vår viktigaste framgångsfaktor. Vi vill att du ska kunna fokusera på ditt uppdrag och göra det du ska göra. Därför ser vi till att ge dig som medarbetare ett samlat, resursoptimerat och smart stöd. Du ger barn, elever och kollegor förutsättningar att utforska sin nyfikenhet och fördjupa och förbättra sina kunskaper och kompetenser. Och vi gör detsamma för dig.

Vi delar med oss

Här tror vi på kollegialt lärande som ett av de bästa sätten att utveckla våra verksamheter. Vi delar med oss, öppnar dörrar och sprider framgång mellan varandra och våra olika verksamheter. Och vi ser till att det sker systematiskt så att det finns arenor och tid för dig och alla andra att dela, lära och utvecklas.

Vi vill veta mer

Hos oss är det viktigt att vi vet varför vi gör som vi gör. Och att du som medarbetare ska veta att det du gör ger effekt på rätt sätt. Därför bygger vi vårt arbete på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Helsingborgs stads skolor deltar i olika forskningsprojekt och här finns både anställda forskare och lektorer.

Vi vågar mer

Hos oss förväntas du vara modig och våga göra det ingen annan gjort. Det är så vi kommer framåt. Vi lever i ett växande Helsingborg i ständig förändring. Därför kan vi inte fortsätta som vi alltid har gjort, utan behöver hitta nya sätt för att lösa nya problem. Ibland kommer vi att gå rätt, ibland kommer vi gå vilse. Och det är helt ok. Vi tror på dig om du tror på det du gör.

Vi leder oss själva

Här ställer vi krav på dig som medarbetare att du är motiverad, engagerad och stolt över ditt uppdrag. Du har ett viktigt ansvar i ditt uppdrag. Du inspirerar kollegorna med din handlingsförmåga. Du tar ansvar för att vara med i vårt gemensamma arbete med att göra Helsingborgs stads skolor till den bästa skolan för varje barn och elev.