Fem snabba till Alexandra

Nyfiken på eventuella kollegor? Vill du veta varför de har valt Helsingborgs stads skolor som sin arbetsplats? Här kan du läsa en intervju med en av våra medarbetare, Alexandra Wahlström, resursperson på Maria Parkskolan.

Alexandra Wahlström jobbar som resurs på Maria Parkskolan i Helsingborg. Hon började jobba extra på skolans fritids vid sjukdom och annan frånvaro i mars 2016 och har sedan dess varit kvar på skolan.

Hur kom det sig att du valde att jobba på just Maria Parkskolan?

– Jag hade varit mammaledig och sagt upp mig från mitt arbete i Malmö och så kände jag att jag inte ville pendla när lillen kom. Min svägerska jobbade på Maria Parkskolan och sa till mig att lämna in en ansökan. Sagt och gjort. Efter ett par veckor ringde de och sedan dess har jag varit här.

Vad är det bästa med att jobba på din skola?

– Alla underbara barn och alla fantastiska arbetskamrater, alla skratt. Ingen dag är den andra lik och man får vara med om allt möjligt roligt från äventyrspedagogik till matematik och baka kladdkakor. Jag älskar det!

Hur skulle du beskriva samarbetet på ditt jobb?

– Här finns inget jag, vi hjälps åt och alla är där för varandra. Det är helt fantastiskt.

Vad är det bästa med din chef?

– Ledningen finns alltid där, både min närmaste chef Pernilla Prahl och biträdande rektor Ulrica Gath om det behövs, och det känns tryggt. Pernilla tar sig alltid tiden att prata om man behöver, även om jag vet att hon har viktiga saker som måste ordnas.

Om du skulle gå vidare i din karriär – vad hade du velat göra då?

– Möjligtvis läsa till lärare eller fritidspedagog men det är inte alls nödvändigt, jag trivs så bra redan.

Häng med Alexandra för ett besök på hennes arbetsplats:

Avbryt

Lämna en kommentar