Fem snabba till Ann

Nyfiken på eventuella kollegor? Vill du veta varför de har valt Helsingborgs stads skolor som sin arbetsplats? Här kan du läsa en intervju med en av våra medarbetare, Ann Anderholm, förskollärare och ateljerista på Diamantens förskola.

 Ann Anderholm är förskollärare och ateljerista på våra tre förskolor på Drottninghög; Diamantens förskola, Kristallens förskola och Ametistens förskola. Hon började sin anställning i Helsingborgs stads skolor i september 2016.

Hur kom det sig att du valde att jobba på just Diamantens förskola?

– Jag lockades av det mångkulturella samt att söka tjänsten som ateljerista.

Vad är det bästa med att jobba på din enhet?

– Det bästa med att arbeta på Diamantens förskola och de andra förskolorna på Drottninghög, Ametistens förskola och Kristallens förskola, är det engagemang som finns hos pedagogerna, det mångkulturella samt uppdraget som ateljerista där jag skapar förutsättningar för barnen att uttrycka sig genom de hundra språken.

Hur skulle du beskriva samarbetet på din enhet?

– Det finns en vilja att samarbeta, hjälpas åt och dela med sig – vi lär av varandra.

Vad är det bästa med din chef?

– Det bästa hos min chef är hennes otroliga engagemang för barn, pedagoger och föräldrar samt att hon skapar förutsättningar för utveckling och lärande. Hon tar initiativ, är kreativ, drivande, hittar lösningar och är inte rädd för att arbeta i barngrupp eller praktiskt.

Om du fick bestämma – vad hade du infört för förändringar på ditt jobb?

– Jag skulle vilja skapa och bygga upp en storateljé där barnen på våra förskolor på Drottninghög hade fått möjligheter att mötas och skapa genom de hundra språken.

Häng med Ann för ett besök på hennes arbetsplats:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *