Fem snabba till Annika

Nyfiken på vad våra kollegor säger om sin arbetsplats och sin karriär? Här kan du läsa en intervju med en av våra medarbetare, Annika Borgkvist, lärare på Gantofta skola.

Annika Borgkvist har arbetat på Gantofta skola i 30 år. Hon är utbildad grundskollärare i årskurs 1 till 7. Just nu undervisar hon i svenska och so i en årskurs 4 och en årskurs 6 och är även mentor i årskurs 4.

Vad är det bästa med att jobba på Gantofta skola?

Gantofta skola är en fantastisk skola på många sätt. Den är lagom stor och ligger i ett lugnt område. Vi har ett nära samarbete med både elever och föräldrar. Alla känner alla och ingen behöver gå förbi osedd.

Hur är dina kollegor?

Vi är ett härligt gäng som jobbar mot samma mål, att skapa trygghet för eleverna så att de kan utvecklas och bli goda samhällsmedborgare. Vi hjälps åt, stöttar och ställer upp för varandra. Vi har roligt ihop och visar tillit till varandra.

Vilka är de största fördelarna med att jobba inom Helsingborgs stads skolor?

Det känns som att vi inom skolans värld har stor frihet att utöva vårt arbete utifrån de behov som finns i just vårt område. Man känner sig uppskattad och får möjlighet att ständigt utvecklas på det sätt man själv önskar.

Vad är det första du gör på morgonen när du kommer till jobbet?

På morgnarna gör jag inte så mycket mer än startar datorn och kollar frånvaron. Jag brukar vara väldigt organiserad på eftermiddagarna innan jag går hem, så jag lämnar oftast inte skolan förrän allt är klart och förberett för dagen efter. Morgondagens planering står på tavlan, salen ska se inbjudande ut och allt som eleverna ska jobba med ligger redo.

Vad är det viktigaste uppdraget du har som lärare?

Att ge eleverna den trygghet, det självförtroende och de kunskaper de behöver för att ta nästa steg i livet.

Läs mer om Annikas reflektioner efter 30 år som lärare i den här artikeln på Pedagogsajten.