Fem snabba till Annika

Nyfiken på vad våra kollegor säger om sin arbetsplats och sin karriär? Här kan du läsa en intervju med en av våra medarbetare, Annika Carlsson, förskollärare på Åhusgatans förskola.

Annika Carlsson, förskollärare Åhusgatans förskola.

Annika Carlsson blev färdig förskollärare 1996 och började vikariera i Helsingborg då. Efter hennes två barn 2004 började hon arbeta i Åstorps kommun men valde därefter att jobba närmare hemmet 2013 och gick tillbaka till Helsingborgs stads skolor.

Hur kom det sig att du valde att jobba på just Åhusgatans förskola?

– När jag efter flera års arbete i en annan kommun valde att börja arbeta inom Helsingborgs stads skolor igen upplevde jag att jag inte hamnat riktigt rätt. Jag började titta efter andra tjänster och fick tips om att de behövde förskollärare på Åhusgatans förskola. Under utbildningen gjorde jag en av mina VFU:er på Traktörsgatans förskola och tänkte varför inte. Jag hade inte arbetat mångkulturellt innan och såg detta som en utmaning.

Om du får uppmärksamma en kollega, vem skulle det vara och varför?

– Det är svårt att välja då jag har många härliga kollegor. Jag väljer att uppmärksamma min närmsta kollega Frida Burman Cziegler. En ung, ganska ny förskollärare som är fantastisk att arbeta med. Frida började på förskolan i januari 2017 och redan nu upplever jag det som att vi arbetat tillsammans länge. Frida är full av idéer, har ett härligt bemötande och vi kompletterar varandra på ett fantastiskt sätt. I vår lilla äventyrsgrupp har vi ett väldigt stort tålamod och väldigt tillåtande klimat.

Om du fick önska helt fritt, vad hade du velat göra mer av på jobbet?

– Jag hade velat ha längre stunder i skogen. Få möjlighet att äta lunch i skogen och uppleva det magiska som skogen erbjuder i leken.

Vad är det viktigaste du har lärt dig under din tid inom Helsingborgs stads skolor?

– I det området jag arbetar nu har jag gjort störst personlig utveckling. Jag har fått andra referenser och utmanats på många olika sätt. Jag har fått förståelse, inblick och upplevt frustration att inte kunna kommunicera med familjerna på ett lika enkelt sätt som jag varit van vid. Jag har lärt mig massor om andra kulturer och upplevt glädjen av att hitta sätt att förmedla sig på. Jag har lärt mig vikten av att möta familjer där de är, lyssna och vara lyhörd.

Vilka är de största fördelarna med att jobba inom Helsingborgs stads skolor?

– Det är en stor kommun som ger möjlighet till kompetensutveckling, möjlighet att göra förändring för barn och påverka arbetssituationen. Helsingborgs stads skolor satsar på arbetskläder, fortbildning och har en fantastisk förmån i friskvårdsbidraget.

Häng med Annika Carlsson för ett besök på Åhusgatans förskola:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *