Fem snabba till Areej

Nyfiken på vad våra kollegor säger om sin arbetsplats och sin karriär? Här kan du läsa en intervju med en av våra medarbetare, Areej Abbas, modersmålslärare i arabiska.

Areej Abbas är modersmålslärare i arabiska och undervisar på fyra skolor i Helsingborg. Hennes första möte med eleverna var under en ettårig praktikplats på Dalhemsskolan, sedan 2013 har hon varit anställd inom Helsingborgs stads skolor. Vid sidan av jobbet inom skolan är Areej konstnär och ställer med jämna mellanrum ut sina målningar på olika gallerier.

Hur kom det sig att du valde att jobba på just modersmålsenheten?

Först arbetade jag två år som resurspedagog för nyanlända elever på Mottagningsenheten Välkomsten. Under dessa två år kompletterade jag min utländska lärarutbildning. Jag fick behörighet att undervisa i både bild och modersmål och jag fick även min svenska lärarlegitimation. När sedan Välkomsten och modersmålsenheten blev en egen avdelning 2017 fick jag en tjänst på modersmålsenheten som modersmålslärare.

Vad är det bästa med att jobba på din enhet?

Det bästa med att jobba på modersmålsenheten är att jag får mycket kompetensutveckling genom kurser och utbildningar som modersmålsenheten erbjuder varje år. Jag jobbar på en mångkulturell arbetsplats och träffar fantastiska pedagoger från olika länder med olika språk.

Hur skulle du beskriva samarbetet på modersmålsenheten?

Samarbetet mellan lärarna på modersmålsenheten är väldigt kooperativt, vi delar med oss av våra erfarenheter, provar nya idéer och inspirerar varandra hela tiden. Vi har eleven som fokus i vårt arbete.

Vad är det bästa med din chef?

Vi har flera chefer som delar på ansvaret och leder modersmålsenheten. Det bästa med mina chefer är att de har stort förtroende för oss. De skapar förutsättningar där de stöttar och hjälper oss i vår utveckling och vårt lärande.

Vilka är de största fördelarna med att jobba inom Helsingborgs stads skolor?

De största fördelarna är att staden satsar mycket resurser på nyanlända elever och lärare, de stöttar oss som pedagoger och tänker även på vår hälsa genom friskvårdsbidraget.

Häng med Areej för ett besök på hennes arbetsplats:

Avbryt

Lämna en kommentar