Fem snabba till Carolina

Nyfiken på eventuella kollegor? Vill du veta varför de har valt Helsingborgs stads skolor som sin arbetsplats? Här kan du läsa en intervju med en av våra medarbetare, Carolina Garphorn, förskollärare och biträdande rektor på Gläntanskolan.

Carolina Garphorn, förskollärare och biträdande rektor Gläntanskolan.

Carolina Garphorn är förskollärare och biträdande rektor på Gläntanskolan i Ödåkra utanför Helsingborg och har arbetat inom Helsingborgs stads skolor i ungefär två och ett halvt år.

Hur kom det sig att du valde att jobba på just Gläntanskolan?

– Dels var det för tjänsten som förskollärare i förskoleklass men även för känslan jag fick när jag kom till skolan. Skolan är väldigt familjär och det kändes bra från första stund.

Vad är det bästa med att jobba på din skola?

– Jag har en kombinerad tjänst på Gläntanskolan där jag både är biträdande rektor och förskollärare i förskoleklass. Detta gör att dagarna är varierande, roliga och utmanande. Sedan har jag jättefina kollegor som gör att det är roligt att gå till jobbet.

Vad är det viktigaste uppdraget en chef har?

– Att vara lyhörd samt att ge bekräftelse. Att se sina medarbetares förmågor och utmana dem vidare. Att finnas där när de behöver det.

Om du fick bestämma – vad hade du infört för förändringar på ditt jobb?

– Jag hade sett till att förskollärarna i förskoleklass fick samma förutsättningar som andra lärare. Jag skulle även renodla fritidspersonalens uppdrag till att vara ansvariga för fritidshemmet, rastaktiviteter och trygghet, inte vara resurser i klassrummen.

Vilka är de största fördelarna med att jobba inom Helsingborgs stads skolor?

– Helsingborgs stads skolor satsar mycket på kompetensutveckling och nätverk vilket ger både chefer och pedagoger stora möjligheter att utvecklas. Friskvårdsbidraget är inte fel det heller 🙂

Häng med Carolina för ett besök på hennes arbetsplats:

Avbryt

Lämna en kommentar