Fem snabba till Elin

Nyfiken på eventuella kollegor? Vill du veta varför de har valt Helsingborgs stads skolor som sin arbetsplats? Här kan du läsa en intervju med en av våra medarbetare, Elin Åknert, förskollärare på Salladsgatans förskola.

Elin Åknert, förskollärare Salladsgatans förskola.

Elin Åknert är förskollärare på Salladsgatans förskola i Bårslöv utanför Helsingborg och har arbetat inom Helsingborgs stads skolor i tolv år.

Hur kom det sig att du valde att jobba på just Salladsgatans förskola?

– Jag valde inte Salladsgatan utan de valde mig. Det var den första intervjun jag gick på och jag fick jobbet samma dag i direkt anslutning till intervjun.

Om du får uppmärksamma en kollega, vem skulle det vara och varför?

– Min kollega Gunilla. Hon är en fantastisk pedagog och får inte tillräckligt med cred för det hon gör. Hon utmanar oss alla till att inte bara tacka och ta emot utan att ifrågasätta, reflektera varför vi ska göra olika saker, för vems skull är vi där?

Om du fick önska helt fritt, vad hade du velat göra mer av på jobbet?

– Dansa och sjunga. Troligtvis till min egna playlist på Spotify som jag försöker pracka på alla i min omgivning.

Vad är det viktigaste du har lärt dig under din tid inom Helsingborgs stads skolor?

– Allt är föränderligt. Det som är sant idag är något annat imorgon. Man utmanas att vara flexibel och lösningsinriktad vilket jag tycker är kul.

Vilka är de största fördelarna med att jobba inom Helsingborgs stads skolor?

– Jag tycker att de är bra på att erbjuda olika former av fortbildning. Det kollegiala lärandet mellan olika enheter fungerar väldigt bra.

Häng med Elin för ett besök på hennes arbetsplats:

Avbryt

Lämna en kommentar