Fem snabba till Emir

Nyfiken på eventuella kollegor? Vill du veta varför de har valt Helsingborgs stads skolor som sin arbetsplats? Här kan du läsa en intervju med en av våra medarbetare, Emir Bisanovic, idrottslärare på Gustavslundsskolan.

Emir Bisanovic, idrottslärare på Gustavslundsskolan.

Emir Bisanovic är idrottslärare på vår allra nyaste grundskola Gustavslundsskolan, som öppnade så sent som hösten 2017, och har arbetat inom Helsingborgs stads skolor i fem år.

Hur kom det sig att du valde att jobba på just Gustavslundsskolan?

– Jag tyckte att det lät spännande att vara med och bygga en skola från början. Oftast när man kommer till en ny arbetsplats så finns det redan en kultur som präglas på skolan, därför var det en utmaning att se vilken påverkan jag kan bidra med. Jag tycker att skolans ledord: Relation, Innovation, Kommunikation och Annorlunda passar mitt arbetssätt väldigt bra.

Hur skulle du beskriva samarbetet på Gustavslundsskolan?

– Alla är nya på skolan och alla har olika superkrafter och vi har valt att ta vara på varandras kompetenser för att skapa den bästa skolan. Vi strävar efter att arbeta väldigt nära och stötta varandra i alla situationer. Vi arbetar helt enkelt väldigt kollegialt.

Om du får uppmärksamma en kollega, vem skulle det vara och varför?

– Det är verkligen svårt att välja en kollega eftersom alla är unika med sina superkrafter men om jag måste välja då väljer jag Per Andersson. Per är en person som är väldigt omtyckt med stor portion humor och dessutom har han en hög kompetens inom alla områden. Han är all around helt enkelt.

Vad är det viktigaste du har lärt dig under din tid inom Helsingborgs stads skolor?

– Allt. Jag startar mitt läraryrke i Helsingborg och jag är fortvarande kvar. Det viktigaste som jag har lärt mig är att ha ett helikopterperspektiv mot skolans gemensamma mål, för att skapa bättre medborgare. Som nyexaminerad så var det stort fokus på mitt ämne.

Vilka är de största fördelarna med att jobba inom Helsingborgs stads skolor?

– Friskvårdsbidraget 🙂 Skämt åsido, de absolut största fördelarna är digitaliseringen och framtidstänket. Det är ett helt annat tänk än när jag gick i skolan och man anpassar sig efter teknikens utveckling och utnyttjar den på bästa sätt för att underlätta undervisningen samt inlärningen. De flesta skolor strävar efter att ha en hälsofrämjande skola, där forskningen implementeras i skolans värld. Exempelvis pulshöjande pass innan teoretisk lektion, aktiva klassrum, brain breaks.

Häng med Emir för ett besök på hans arbetsplats:

Avbryt

Lämna en kommentar