Fem snabba till Emma

Nyfiken på vad våra kollegor säger om sin arbetsplats och sin karriär? Här kan du läsa en intervju med en av våra medarbetare, Emma Sjöberg, miljösamordnare på skol- och fritidsförvaltningen.

Emma Sjöberg är miljösamordnare på skol- och fritidsförvaltningen i Helsingborg och har arbetat inom Helsingborgs stads skolor i två år.

Hur kom det sig att du valde att jobba på just skol- och fritidsförvaltningen?

Efter knappt 20 år som Matematik/NO-lärare ville jag ägna ännu mer tid åt miljöundervisning. Jag utbildade mig därför till miljövetare med önskan om att få möjlighet att kombinera mina intressen för pedagogik och miljöfrågor. Och tänk, det är precis vad jag får här på skol- och fritidsförvaltningen.

Hur skulle du beskriva samarbetet på din enhet?

Jag jobbar på avdelningen för resultat- och verksamhetsuppföljning tillsammans med controllers, statistiker och jurist. Det kan låta som om vi har helt skilda yrken men vi har stor nytta av varandras kompetens och olika perspektiv.

Om du får uppmärksamma en kollega, vem skulle det vara och varför?

Min kollega Mónika Rüll Lundin som också arbetar som miljösamordnare och som just nu projektleder vårt spännande projekt SmartMat Hbg. Hon gör ett fantastiskt jobb för att lyfta maten och måltidens betydelse både för klimat och miljö men också för alla elevers välmående.

Om du fick önska helt fritt, vad hade du velat göra mer av på jobbet?

Om jag fick önska fritt hade jag varit ute ännu mer i verksamheterna. Att få möta alla duktiga skolledare, pedagoger och elever och diskutera lärande för hållbar utveckling är det bästa i mitt jobb. När vi nu måste ställa om till ett mer hållbart sätt att leva så spelar skolan och utbildningen en stor roll. Då är det viktigt att hitta tillfällen för att diskutera hur vi gör i praktiken; Hur kan vi forma en skola och en undervisning så att eleverna blir rustade för imorgon och kan bygga för i övermorgon?

Vilka är de största fördelarna med att jobba inom Helsingborgs stads skolor?

Jag tycker att vi inom Helsingborgs stads skolor är bra på att samarbeta. Vi gillar att dela med oss av vår kunskap och vi tittar nyfiket på vad våra kollegor gör som vi skulle kunna lära oss av. I staden finns också andra som gärna stöttar och samarbetar med oss. Vi har till exempel fantastiska Miljöverkstaden som erbjuder många program omkring just miljöfrågor.

Häng med Emma för ett besök på hennes arbetsplats:

Avbryt

Lämna en kommentar