Fem snabba till Emma

Nyfiken på vad våra kollegor säger om sin arbetsplats och sin karriär? Här kan du läsa en intervju med en av våra medarbetare, Emma Lewis, förstelärare och ateljerista på Nicandersgatans förskola.

Emma Lewis, förstelärare och ateljerista på Nicandersgatans förskola.

Emma Lewis är förstelärare och ateljerista på Nicandersgatans förskola i Helsingborg och har arbetat närmare 10 år inom Helsingborgs stads skolor.

Hur kom det sig att du valde att jobba på just Nicandersgatans förskola?

– Jag hade arbetat på en annan förskola ett par år och kände att det var dags att prova något nytt. Jag hade hört mycket gott om förskolorna i S:t Jörgens område, Brommagatans förskola, Hamiltons förskola, Nicandersgatans förskola och Vikingsbergs förskola, och var nyfiken på deras långa erfarenhet av ett Reggio Emilia-inspirerat arbetssätt.

Vad är det bästa med att jobba på Nicandersgatans förskola?

– Att verkligen få känna att man är en del av en utvecklande verksamhet. Att varje dag få möta kompetenta pedagoger, barn, miljöer och nyfikna familjer.

Hur skulle du beskriva samarbetet på din förskola?

– Positivt. Vi har arbetat fram en organisation som vi är stolta över. En organisation där alla får känna sig som viktiga delar och där allas insats är viktig för att vi ska lyckas. Vi strävar mot samma mål med en gemensam vision.

Om du skulle gå vidare i din karriär – vad hade du velat göra då?

– Jag har fått äran att vara med om många spännande förändringar de senaste åren i mitt arbete, fått glädjen att berätta om barnens projekt i flera olika sammanhang. Förra året utbildade jag mig till ateljerista på Reggio Emilia Institutet i Stockholm och därför är min dröm just nu att kunna möjliggöra fler estetiska möten för stadens barn.

Vilka är de största fördelarna med att jobba inom Helsingborgs stads skolor?

– Att det satsas mycket på kompetenshöjande insatser! Det finns många olika nätverk där jag som pedagog kan engagera mig. Vi delar stolt med oss av våra erfarenheter, kunskaper och barnens berättelser i staden.

Häng med Emma för ett besök på hennes arbetsplats:

Avbryt

Lämna en kommentar