Fem snabba till Fredrik

Nyfiken på vad våra kollegor säger om sin arbetsplats och sin karriär? Här kan du läsa en intervju med en av våra medarbetare, Fredrik Pettersson, yrkeslärare i elteknik på El- och energiprogrammet på Rönnowska skolan.

Fredrik Pettersson, yrkeslärare på Rönnowska skolan.Fredrik Pettersson har arbetat som yrkeslärare på Rönnowska skolan sedan hösten 2009. Innan det arbetade han som elektriker.

Hur kom det sig att du valde att jobba på just Rönnowska skolan?

– Jag blev under en lågkonjunktur uppsagd tillsammans med ett trettiotal andra på grund av arbetsbrist. Av en slump såg jag att Rönnowska skolan sökte en yrkeslärare på El- och energiprogrammet så jag valde att ta tillfället i akt att prova på något nytt. Även om jag ibland saknar mitt gamla yrke så har jag aldrig ångrat att jag tog det steget.

Vad är det bästa med att jobba på din skola?

– Att få vara med på elevernas resa och se utvecklingen från grundskoleelev till anställningsbar/yrkesförberedd yrkesman. När eleverna sedan lämnat skolan träffas man ändå regelbundet i deras yrkesliv när de under APL är handledare till mina nya elever.

Om du fick bestämma – vad hade du infört för förändringar på ditt jobb?

– Mer tid till samverkan med andra skolor med samma typ av utbildningar.

Om du skulle gå vidare i din karriär – vad hade du velat göra då?

– Just nu vill jag inte gå vidare för jag trivs för bra där jag är.

Vilka är de största fördelarna med att jobba inom Helsingborgs stads skolor?

– Det är en stor stad så det finns resurser om det behövs.

Häng med Fredrik för ett besök på Rönnowska skolan:

Avbryt

Lämna en kommentar