Fem snabba till Heléne

Nyfiken på vad våra kollegor säger om sin arbetsplats och sin karriär? Här kan du läsa en intervju med en av våra medarbetare, Heléne Ahlm, yrkeslärare på Rönnowska skolan.

Heléne Ahlm är yrkeslärare på hotell- och turismprogrammet på Rönnowska skolan i Helsingborg och har arbetat inom Helsingborgs stads skolor i 13 år.

Vad är det bästa med att jobba på Rönnowska skolan?

– Att få eleverna på hotell- och turismprogrammet att bli de perfekta medarbetarna i branschen. Ingen dag är den andra lik och det gäller att hela tiden vara uppdaterad om vad som händer. Vi har en stor frihet att göra vårt program till det bästa i Helsingborg.

Vad är det första du gör på morgonen när du kommer till jobbet?

– Jag startar datorn, läser min mejl, tar en kopp kaffe och går min morgonrunda. Sedan börjar dagen med lektioner och mötet med eleverna.

Vad är det viktigaste uppdraget en chef har?

– En bra chef ska ha förtroende för sin personal men också vara lyhörd och stöttande.

Om du fick bestämma – vad hade du infört för förändringar på ditt jobb?

– Jag skulle öka resurserna till våra yrkesutbildningar eftersom det är de utbildningarna som ger arbete direkt efter gymnasiet.

Vilka är de största fördelarna med att jobba inom Helsingborgs stads skolor?

– Den största fördelen med att arbeta i en av Helsingborgs stads skolor är att få vara med att utveckla vårt hotell- och turismprogram, skapa goda relationer med elever och att arbeta med de bästa kollegorna.

Häng med Heléne för ett besök på hennes arbetsplats:

Avbryt

Lämna en kommentar