Fem snabba till Janne

Nyfiken på eventuella kollegor? Vill du veta varför de har valt Helsingborgs stads skolor som sin arbetsplats? Här kan du läsa en intervju med en av våra medarbetare, Jan Kristoffersson, förstelärare och IKT-pedagog på Holstagårdsskolan.

 Jan KristofferssonJan Kristoffersson har arbetat i Helsingborgs stads skolor sedan hösten 1995, först några år på dåvarande Magnus Stenbocksskolan och sedan 1999 jobbar han på Holstagårdsskolan i Laröd.

Vad är det bästa med att jobba på Holstagårdsskolan?

– Det bästa med Holsta är att det är en skola där alla har höga ambitioner, både skolledning, pedagoger, elever och föräldrar. Det gör att man verkligen kan arbeta som LÄRARE. Det roligaste med Holsta är att det är en god stämning på alla nivåer, och vi har roligt – både pedagoger emellan, men även tillsammans med skolledning och elever.

Hur skulle du beskriva samarbetet på din skola?

– Vi arbetar i arbetslag, dels stadievis och dels årskursvis. Jag upplever att vi ställer upp och hjälper varandra, både i det dagliga arbetet och när det krävs extra insatser. Vi ser alla elever som VÅRA elever, och jag har i mitt uppdrag som IKT-pedagog möjlighet att träffa elever och pedagoger från förskoleklassen till årskurs 9. Under de senaste åren har vi också utvecklat en dela-kultur där vi tipsar varandra, och delar med oss i undervisningen.

Vad är det bästa med din chef?

– Min rektor Marie, som jag samarbetar mycket med, är kunnig och enormt engagerad. Hon är, så mycket hon hinner, ute i klasserna och pratar med både pedagoger och elever. Hon är också positiv till fortbildning, studiebesök och skolutveckling, vilket innebär en del besök både inom och utanför landet, deltagande i pilotprojekt och så vidare.

Om du skulle gå vidare i din karriär – vad hade du velat göra då?

– Jag har några gånger blivit tillfrågad om jag ville gå rektorsutbildningen, men har känt att det inte riktigt är min väg. Jag trivs allra bäst i klassrummet tillsammans med eleverna. Nu undervisar jag lite mer än 50 procent och arbetar med IKT, ledningsgrupp, schemaläggning och så vidare på övrig tid, och det trivs jag väldigt bra med.

Vilka är de största fördelarna med att jobba inom Helsingborgs stads skolor?

– Utifrån mina erfarenheter finns det en stor vilja att hela tiden bli bättre inom stadens skolor. Vi har olika förutsättningar på de olika skolorna, och det finns väldigt många duktiga pedagoger ute på skolorna som brinner för sitt arbete och som gör ett kanonjobb utifrån skolornas förutsättningar. Man har också gjort en stor satsning inom IKT, vilket gör att vi ligger långt fram i jämförelse med många andra kommuner.

Häng med Jan Kristoffersson för ett besök på Holstagårdsskolan:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *