Fem snabba till Johan

Nyfiken på vad våra kollegor säger om sin arbetsplats och sin karriär? Här kan du läsa en intervju med en av våra medarbetare, Johan Krantz, socialpedagog på Elinebergsskolan.

Johan Krantz, socialpedagog Elinebergsskolan.

Johan Krantz är socialpedagog på Elinebergsskolan och har arbetat där sedan augusti 2016. Han jobbade innan det på SRI som stod för ”Skolrelaterade insatser” och var en del av Familjebehandlingsenheten i Helsingborgs stad. Då jobbade han med ungdomar med omfattande skolproblematik och var mycket ute på skolorna.

Hur kom det sig att du valde att jobba på just Elinebergsskolan?

– Eftersom det var den skola som jag såg som den mest välfungerande när jag i mitt föregående arbete besökte merparten av stadens skolor. Elinebergsskolan jobbar mot tydliga mål och är inte rädda för att lägga resurser på områden som jag själv anser vara otroligt viktiga som exempelvis vikten av trygghet för alla skolans elever samt ett arbete som präglas av ett lågaffektivt bemötande gentemot eleverna enligt Bo Hejlskovs modell.

Hur skulle du beskriva samarbetet på din arbetsplats?

– Överraskande välfungerande med tanke på att vi är en av Helsingborgs stads största grundskolor. Vi har väldigt kompetenta lärare så att samarbeta med dem kring elever som har svårigheter är för det mesta enkelt.

Om du får uppmärksamma en kollega, vem skulle det vara och varför?

– Det finns många men det är stort att få vara kollega med Ulrik Jansson, en gammal HIF-legend och den mer talangfulle av bröderna Jansson.

Vad är det viktigaste du har lärt dig under din tid inom Helsingborgs stads skolor?

– En ögonöppnare har varit att kravbilden som eleverna lever med har höjts betänkligt sedan jag själv gick i grundskolan.

Vilka är de största fördelarna med att jobba inom Helsingborgs stads skolor?

– Sommarlovet tätt följt av jullovet 🙂

Häng med Johan för ett besök på hans arbetsplats:

Avbryt

Lämna en kommentar