Fem snabba till Karin

Nyfiken på eventuella kollegor? Vill du veta varför de har valt Helsingborgs stads skolor som sin arbetsplats? Här kan du läsa en intervju med en av våra medarbetare, Karin Nolin, lärare på Högastensskolan.

Karin Nolin är lärare på Högastensskolan och har jobbat inom Helsingborgs stads skolor sedan 2001.

Hur kom det sig att du valde att jobba på just Högastensskolan?

– Jag och min man valde att flytta ner till Skåne efter studier i Dalarna. Vi valde mellan att bosätta oss i storstaden Malmö eller den lite mindre staden Helsingborg. Eftersom jag är en småstadstjej i botten kändes Helsingborg som ett bättre alternativ än Malmö. Så jag sökte de tjänster som fanns här i staden och hamnade på Högastensskolan. Jag fick en väldigt god känsla av skolan och kollegorna efter anställningsintervjun.

Vad är det bästa med att jobba på din skola?

– Det bästa med att jobba på Högastensskolan är att få vara en del av utvecklingen som ständigt sker på skolan. Att tillsammans med otroligt engagerade och drivna kollegor få möta skolans elever och vara med om deras utveckling är väldigt inspirerande! Vår skola är mångkulturell vilket är spännande och utvecklande – man möter ”hela världen” i sitt klassrum, vilket ger samtliga elever ett djup och förståelse för varandras olika förutsättningar och kultur etc. Jag känner att mitt jobb är viktigt och meningsfullt.

Hur skulle du beskriva samarbetet på din skola?

– Vi har ett väldigt gott samarbete på skolan. Dels vad det gäller oss ämneslärare då vi helt samplanerar vår undervisning vilket utvecklar vår kvalité på undervisningen och ökar likvärdigheten för eleverna. Jag tycker också att vi lärare är snabba på att kommunicera med varandra då det gäller elever. Om något händer på skolan med någon elev är vi snabba att delge information till inblandade lärare, mentorer och föräldrar.

Vad är det bästa med din chef?

– Lotta, min rektor, har många goda sidor. Om jag ska välja en så vill jag lyfta fram hennes förmåga att leda verksamheten utifrån mottot: ”Frihet under ansvar”. Hon ger oss pedagoger möjligheter att komma med nya idéer som man får förverkliga och hon visar tydligt att hon litar på oss.

Vilka är de största fördelarna med att jobba inom Helsingborgs stads skolor?

– Jag upplever att staden satsar mycket på oss pedagoger i form av fortbildning och kompetensutveckling! Om man är driven och engagerad får man gehör för sina tankar och möjlighet att omsätta dem i praktiken. Jag ser det också som en fördel att jobba i en attraktiv region där det finns ett stort utbud av kultur på nära håll. Och det ligger nära kontinenten – vi har nära till saker.

Häng med Karin för ett besök på Högastensskolan:

Avbryt

Lämna en kommentar