Fem snabba till Linn

Nyfiken på eventuella kollegor? Vill du veta varför de har valt Helsingborgs stads skolor som sin arbetsplats? Här kan du läsa en intervju med en av våra medarbetare, Linn Rix, specialpedagog på Filbornaskolan.

Linn Rix är specialpedagog på Filbornaskolan och har jobbat där sedan januari 2017, efter 1,5 års studier och dessförinnan 7 år som gymnasielärare i friskolevärlden.

Hur kom det sig att du valde att jobba på just Filbornaskolan?

– En tidigare kollega tipsade mig om arbetsplatsen och menade att jag skulle trivas och passa in bra på Filbornaskolan. Skolan har tydlig idrottsprofil och idrott ligger mig varmt om hjärtat.

Vad är det bästa med att jobba på din skola?

– Det bästa med Filbornaskolan är bredden, både vad gäller utbildningar, elever och kollegor och arbetsuppgifter naturligtvis. Jag tillåts styra mycket av mitt arbete själv och trivs väldigt bra med det.

Vad är det första du gör på morgonen när du kommer till jobbet?

– Det första jag gör är att dricka upp kaffet ur min medtagna termos-mugg och slå ett öga i kalendern. En stor skillnad mellan att arbeta som specialpedagog och lärare är specialpedagogens avsaknad av fast schema. Kalendern blir en viktig livlina i arbetet.

Hur är dina kollegor?

– Personalen på Filbornaskolan är kanon och för mig känns det angeläget att skapa goda relationer med alla jag möter oberoende av deras roll på skolan. Jag hoppas få fler specialpedagogkollegor inom kort, gott samarbete med ”ämneskollegor” är viktigt för mig.

Om du fick bestämma – vad hade du infört för förändringar på ditt jobb?

– Allt är utvecklingsbart ur mitt perspektiv, det finns inga felfria arbetsplatser – jag har lyckats att hitta en arbetsplats med god utvecklingspotential och tycker att det är toppen! En del av mitt uppdrag är att jobba med förändringar och jag tror att man med små medel kan förändra mycket.

Häng med Linn Rix för ett besök på Filbornaskolan:

Avbryt

Lämna en kommentar