Fem snabba till Marie

Nyfiken på vad våra kollegor säger om sin arbetsplats och sin karriär? Här kan du läsa en intervju med en av våra medarbetare, Marie Andersson, biträdande rektor på Rönnowska skolan.

Hur länge har du jobbat inom Helsingborgs stads skolor?

I 20 år har jag arbetat inom Helsingborgs stads skolor både som lärare och skolledare inom förskola, grundskola och gymnasium.

Det har skett en stor utveckling under denna tid, och de höga positiva förväntningarna på medarbetare och chefer har gett mig både utrymme att våga ta nya steg och möjlighet att prova nytt.

Jag har även arbetat inom privat sektor och i annan kommun. Helsingborg har dock ett starkt driv och när jag deltar i forum med deltagare från andra kommuner kan jag känna att Helsingborgs stad är en arbetsgivare i framkant, både vad gäller att ge medarbetare utmaningar och möjlighet till kompetensutveckling.

Vad är det bästa med att jobba på din enhet?

Det bästa med mitt jobb är det nära samarbetet i vår ledningsgrupp. Där våra olikheter berikar utvecklingen av skolan och har eleven i fokus. Det roligaste är att jag kan arbeta nära eleverna och få vara en del av deras resa till vuxenliv och arbetsliv.

Vad är det första du gör på morgonen när du kommer till jobbet?

Jag kommer oftast tidigt innan allt sätter igång, tar en kopp kaffe och förbereder mig för en ny dag med nya utmaningar.

Hur är dina kollegor?

Min kollegor är positiva och ser möjligheter istället för hinder.

Vad är det viktigaste uppdraget en skolledare har?

Det viktigaste uppdraget som skolledare är att skapa de bästa förutsättningarna för elevens lärande och utveckling, och med det sagt, tillsammans med lärarna designa och ständigt utveckla undervisningen utifrån den framtid som vi inte vet allt om.

Om du fick bestämma – vad hade du infört för förändringar på ditt jobb?

Svår fråga, jag skulle arbeta för att vi alla som arbetar i skolan skulle våga vara mer innovativa och att skolledarna kunde fokusera mer på sitt pedagogiska ledarskap.

Vilka är de största fördelarna med att jobba inom Helsingborgs stads skolor?

Helsingborgs stad är en modern arbetsgivare som ger möjlighet till oss att ständigt utvecklas och lära nytt.

Häng med Marie för ett besök på hennes arbetsplats:

Avbryt

Lämna en kommentar