Fem snabba till Mimmi

Nyfiken på vad våra kollegor säger om sin arbetsplats och sin karriär? Här kan du läsa en intervju med en av våra medarbetare, Mimmi Carlsson, förskollärare på Tofta förskola.

Mimmi Carlsson, förskollärare på Tofta förskola.

Mimmi Carlsson är förskollärare på Tofta förskola i Gantofta utanför Helsingborg och har arbetat inom Helsingborgs stads skolor sedan våren 2012.

Hur kom det sig att du valde att jobba på just Tofta förskola?

– Jag fick möjligheten att vara med om en nystart här på Tofta förskola, tillsammans med min tidigare chef, som jag bara inte kunde tacka nej till. Det har varit en utmaning som bland annat gav mig möjligheten att handleda kollegor i arbetslag, ta emot studenter från olika högskolor runt om i landet och sätta min kunskap och tidigare erfarenheter på prov.

Vad är det bästa med att jobba på Tofta förskola?

– Det är en mindre arbetsplats som både utmanar och skapar arbetsglädje för både vuxna och barn. Vi vågar prova på nya saker och samtidigt stötta varandra när vi kör fast. Vi har roligt tillsammans i vårt arbete!

Hur skulle du beskriva samarbetet på din förskola?

– Det är ett varmt arbetsklimat och alla är Vi- och lösningsfokuserade. Tillsammans vill vi framåt och är inte rädda för att dagligen prova på nya idéer och inspirera varandra längs vägen. Vi samarbetar och känslan av att barnen står i centrum genomsyrar hela verksamheten, från de yngsta till de äldsta på förskolan.

Vad är det bästa med din chef?

– Hon är en närvarande ledare som är tydlig med mål och vision och kan uttrycka sig på ett sätt som skapar trygghet hos oss alla som stiger in genom dörren. Hon ser också våra nästa steg och hjälper till att skapa förutsättningar för vår utveckling och lärande.

Vilka är de största fördelarna med att jobba inom Helsingborgs stads skolor?

– Staden strävar efter att ge förskolor och pedagoger de bästa möjligheter att bedriva en bra och utvecklande verksamhet. Tillsammans är vi starka och det skapar känslan att just jag kan vara med och skapa värde, lyckas, samspela och leda mig själv!

Häng med Mimmi för ett besök på hennes arbetsplats:

Avbryt

Lämna en kommentar