Fem snabba till Simonett

Nyfiken på vad våra kollegor säger om sin arbetsplats och sin karriär? Här kan du läsa en intervju med en av våra medarbetare, Simonett Bengtsson, gymnasielärare i bild och foto på Nicolaiskolan.

 Simonett Bengtsson är gymnasielärare i bild och foto och har arbetat på Nicolaiskolan i Helsingborg i tolv år.

Hur kom det sig att du valde att jobba på just Nicolaiskolan?

– Jag valde Nicolaiskolan eftersom det är en av få skolor i hela Skåne som har alla de fem inriktningarna; Bild och Formgivning, Teater, Dans, Musik och Estetik och Media på det Estetiska programmet. Jag är gymnasielärare både på Bild och Formgivning och Estetik och Media. Jag håller i fotokurserna med båda inriktningarna och arbetar även med skolans marknadsföring. Här har jag möjlighet att röra mig inom de olika estetiska inriktningarna.

Hur skulle du beskriva samarbetet på din skola?

– Vi har ett gott samarbete på skolan där vi jobbar över inriktningarna med olika projekt som eleverna är delaktiga i. Vi samarbetar med aktörer utanför skolan såsom Fredriksdal, Sofiero, Konserthuset och Dunkers Kulturhus, allt för att eleverna ska få en verklighetsförankring. Lärarna har även ”Teach meets” där vi ger varandra tips om allt ifrån lektionsförslag till digitala medier. Och hos oss hälsar alla på varandra i korridoren oavsett om man känner varandra eller inte, vi tycker det är viktigt att alla blir sedda.

Om du får uppmärksamma en kollega, vem skulle det vara och varför?

– Det är svårt att bara uppmärksamma en kollega då mitt arbetslag är ett otroligt gott gäng som alltid får mig att skratta och där vi backar upp varandra i alltifrån betyg, galna idéer, mentorssamtal, elevdiskussioner och andra spännande situationer som man som lärare ställs inför i sitt vardagliga arbete.

Vad är det viktigaste du har lärt dig under din tid inom Helsingborgs stads skolor?

– Det viktigaste jag har lärt mig är att ha en öppen dialog med eleverna och att motivera dem att tro på sig själva och växa som människor gör att även jag växer och känner att jag gör en skillnad, man är delaktig i något större.

Vilka är de största fördelarna med att jobba inom Helsingborgs stads skolor?

– Det bästa med att jobba inom Helsingborgs stad är att jag får utrymme att utvecklas inom mitt yrke. Det är högt i tak för att komma med nya idéer och få gehör för dem.

Häng med Simonett för ett besök på Nicolaiskolan:

Avbryt

Lämna en kommentar