Fem snabba till Svetlana

Nyfiken på eventuella kollegor? Vill du veta varför de har valt Helsingborgs stads skolor som sin arbetsplats? Här kan du läsa en intervju med en av våra medarbetare, Svetlana Diatchkova, bibliotekspedagog på Tycho Braheskolan.

Kvinna som ler.

Svetlana Diatchkova har jobbat som gymnasielärare i engelska i Ryssland i nästan 20 år. 2007 fick hon sin lärarlegitimation i Sverige och vikarierade på några skolor i Helsingborg. Sedan 2009 jobbar hon heltid som bibliotekspedagog på Tycho Braheskolan.

Hur kom det sig att du valde att jobba på just Tycho Braheskolan?

– Det magiska är att det inte var jag som valde skolan, utan Tycho Braheskolan som valde mig! Det näst bästa som hänt mig! Vår rektor Anette Lilja skulle börja jobba som rektor på Tycho Braheskolan 2013 och frågade mig om jag ville följa med henne. Vi båda jobbade på Olympiaskolan, hon som biträdande rektor. Det var inte så lätt att lämna Olympiaskolan måste jag säga. Men jag har inte ångrat det en enda sekund!

Vad är det bästa med att jobba på din skola?

– Det bästa är att träffa ungdomar varje dag och att prata med dem. Att komma in klockan åtta på morgonen och se ett gäng som ljuvligt diskuterar något, och blir tysta när de ser mig och sedan efter en liten paus börjar alla prata med mig: ”Visst föreställer gamla Majoren från Djurfarmen Lenin och inte Marx?!” Då tänker jag – jag har bästa jobbet!

Hur är dina kollegor?

– Mina kollegor inspirerar, hjälper, lär mig mycket och gör mig glad och stolt att jag är en del av deras arbetsdag!

Vad är det viktigaste uppdraget en chef har?

– Att se ALLA. Det finns ingen uppdelning i ”viktiga” medarbetare och ”oviktiga”.

Vilka är de största fördelarna med att jobba inom Helsingborgs stads skolor?

– Här jobbar bara de som brinner för sitt yrke.

Häng med Svetlana för ett besök på hennes arbetsplats:

Avbryt

Lämna en kommentar