Fem snabba till Teresia

Nyfiken på vad våra kollegor säger om sin arbetsplats och sin karriär? Här kan du läsa en intervju med en av våra medarbetare, Teresia Varga Fridh, skolpsykolog på Elevhälsan.

Teresia Varga Fridh är skolpsykolog och började arbeta i Helsingborg stads skolor 2006 och har sedan dess varit staden trogen med undantag för några avbrott för tjänstledighet vid ett par tillfällen. Teresia arbetar som skolpsykolog på Maria Parkskolan som är en stor skola, det är vanligt att andra skolpsykologer jobbar med flera olika skolor.

Hur kom det sig att du valde att jobba på just Elevhälsan?

– Jag gjorde min psykologpraktik hos min nuvarande högsta chef, Anci Cederquist, och fick upp ögonen för arbetet som skolpsykolog. Eftersom jag bor i Höganäs kommun sedan många år så låg Helsingborg bra till när det var dags att söka jobb.

Vad är det bästa med att jobba på din enhet?

– Jag värdesätter friheten att utöva mitt yrke utefter min egen kompetens. Det är även omväxlande att arbeta som skolpsykolog.

Vad är det första du gör på morgonen när du kommer till jobbet?

– Ingen dag är den andra lik. Ibland börjar jag på kontoret, ibland sitter jag i ett möte, en annan dag är det utbildning, elevtestning eller samtal med föräldrar som står på agendan. Det finns egentligen tusen svar på den frågan.

Hur är dina kollegor?

– Mina psykologkollegor är trevliga, kunniga och roliga att arbeta tillsammans med. Jag har även förmånen att ingå i skolans elevhälsoteam som leds av skolans rektor och består av skolsköterska, kurator och specialpedagog. Vi är en stark grupp som tillsammans jobbar med det hälsofrämjande och förebyggande arbetet som är det viktigaste vi har.

Vad är det viktigaste uppdraget en chef har?

– Jag anser att en chef ska leda och fördela arbetet i en verksamhet.

Häng med Teresia för ett besök på hennes arbetsplats:

Avbryt

Lämna en kommentar