Fem snabba till Tony

Nyfiken på vad våra kollegor säger om sin arbetsplats och sin karriär? Här kan du läsa en intervju med en av våra medarbetare, Tony Holmer, rektor på Mörarps skola.

Tony Holmer är rektor på Mörarps skola, en skola i utkanten av Helsingborg. Han började arbeta i Helsingborgs stads skolor sommaren 2020 men har tidigare erfarenhet av att arbeta som rektor i andra kommuner.

  • Vad är det bästa med att arbeta på din enhet?

  • Mörarps skola är en fantastisk arbetsplats med duktiga elever, kompetenta medarbetare och engagerade föräldrar. Att varje dag få ha möjligheten att vara en del av verksamheten och se allt fantastiskt som händer dagligen är det bästa med mitt arbete.

Hur är dina kollegor?

Jag skulle beskriva mina kollegor på skolan som engagerade, kompetenta och relationella. Majoriteten av mina kollegor går in för sitt arbete med hela hjärtat och det trivs jag med för så arbetar jag själv.

Vad är det viktigaste uppdraget en skolledare har?

Att eleverna skall känna sig trygga i skolan, både socialt och i sitt lärande. Att jobba för att vi har de bästa förutsättningarna för arbetet med eleverna och att personalen känner att vi jobbar tillsammans. Som skolledare måste du alltid jobba både i det korta och långa perspektivet för att skapa en förutsägbarhet i verksamheten.

Vilka är de största fördelarna med att jobba inom Helsingborgs stads skolor?

Att det finns en stor tillit till oss som jobbar nära verksamheten. Vi får utrymme att fatta beslut som vi ser är de mest gynnsamma för verksamheten. Helsingborgs stad har också organiserat stödfunktionerna så att de är tillgängliga, vilket gör att jag kan fokusera på verksamheten.

Hur länge har du jobbat inom Helsingborgs stads skolor?

Jag började min anställning den 4 juni 2020.

Häng med Tony för ett besök på hans arbetsplats: 

Avbryt

Lämna en kommentar