Fem snabba till Yousef

Nyfiken på eventuella kollegor? Vill du veta varför de har valt Helsingborgs stads skolor som sin arbetsplats? Här kan du läsa en intervju med en av våra medarbetare, Yousef El-Hallah, kurator på Dalhemsskolan.

Yousef El-Hallah är kurator på Dalhemsskolan i Helsingborg och har jobbat som skolkurator i snart 2,5 år.

Hur kom det sig att du valde att jobba på just Dalhemsskolan?

– Dalhemsskolan stod inför en intressant utveckling i form av en storsatsning. De hade just fått en ny rektor som ville satsa på både elever, lärare och elevhälsan. Efter ett samtal med rektorerna om mina styrkor och vad jag brinner för kändes det som att vi hade en samsyn kring rollen som skolkurator.

Vad är det bästa med att jobba på din skola?

– Att kunna göra skillnad för barn som har det tufft. Jag jobbar mycket med att motivera elever att orka ta sig igenom grundskolan. Jag tycker det är fantastiskt att få ta del av elevernas framtidsdrömmar.

Vad är det bästa med din chef?

– Jag har fått en ny chef men min första känsla är att vi fått en chef som är lyhörd och som tar sin personal på stort allvar.

Om du skulle gå vidare i din karriär – vad hade du velat göra då?

– Jag är precis där jag vill vara karriärmässigt. Jag har provat de flesta yrken som en socionom kan ha men nu känner jag att jag har hamnat i rätt stad, organisation och med fantastiska medarbetare.

Vilka är de största fördelarna med att jobba inom Helsingborgs stads skolor?

– Det finns en styrka i att tillhöra en elevhälsa. Jag har kompetenta kollegor som alltid svarar när man behöver hjälp eller stöttning, bra handledning, en chef som kan och förstår min roll, vidareutbildningar, arbetsmaterial etc. Listan är oändlig!

Häng med Yousef för ett besök på hans arbetsplats:

Avbryt

Lämna en kommentar