Frida gick från grundskollärare till förskollärare – utbildar sig nu till skolledare

Det är möjligt att påverka sin arbetssituation på många olika sätt. Frida Roos har valt att följa sina drömmar genom att göra en lite annorlunda karriärresa.

Frida Roos började arbeta som grundskollärare på Bårslövs skola 2003. Efter en tid fick hon chansen att prova på att jobba inom förskolan. Hon uppskattade möjligheten att få väva samman undervisning och lärande med lekens oändliga möjligheter tillsammans med de övriga pedagogerna i sitt arbetslag. Bytet från grundskola till förskola blev så lyckat för Frida att hon än idag jobbar med de yngre barnen.

Ända sedan Frida började arbeta i Helsingborgs stads skolor har hon haft möjlighet att växa i sin yrkesroll, genom utbildning, nya ansvarsområden och utmaningar. Bland annat fick hon hjälp och stöd att anpassa sitt arbete så hon kunde studera till förskollärare samtidigt som hon jobbade deltid.

Utbildar sig till skolledare

För att fortsätta att utmana sig själv går Frida för tillfället den interna utbildningen Träna skolledarskap som riktar sig till både befintliga skolledare och de som kanske kan tänka sig att bli det. Frida sökte utbildningen i samråd med sin chef och fick en av de åtråvärda platserna.

– Det är en dröm att få lov att prova på skolledarrollen. Jag har jobbat som förskollärare i rätt många år och jag känner att jag skulle ha någonting att tillföra i organisationen på andra sätt än vad jag gör idag.

Behöver förverkliga sina drömmar för att må bra

Frida tror att både barn och vuxna behöver känna sig delaktiga för att trivas och utvecklas.

– En förutsättning för att jag ska må bra är att jag kan vara med och påverka, känna att mina insatser har betydelse, och mår jag bra presterar jag bättre. Helsingborgs stads skolor har som vision att barn och unga ska få förverkliga sina drömmar. Det känner jag att jag som anställd också ges möjlighet till, och kanske är det en förutsättning för att det förstnämnda ska kunna ske.

Avbryt

Lämna en kommentar

Linnett Andersen
Linnett Andersen
sedan

Hej Maali! Så roligt att du är intresserad av att arbeta hos oss! En av våra medarbetare tar kontakt med dig för mer information om var du hittar våra lediga tjänster. Hälsningar, Linnett, kommunikatör