“Jag trodde inte det skulle vara så spännande att jobba kommunalt”

Det här är två av våra kollegor, Monika som är verksamhetschef och Simon som är IKT-pedagog och förstelärare i förskolan. I den första delen av filmserien “Skolskjutsen” får du höra dem berätta om kollegialt lärande och möjligheterna som finns hos oss att få utvecklas inom ett område du tror på och brinner för.

Kollegialt lärande

I Helsingborgs stads skolor tror vi på kollegialt lärande som en framgångsrik form för kompetensutveckling och ett av de bästa sätten att utveckla våra verksamheter. Vi delar med oss, öppnar dörrar och sprider framgång mellan varandra och våra olika verksamheter. Det gör vi systematiskt genom att till exempel se till att det finns arenor och tid för dig att dela, lära och utvecklas.
Är du nyfiken på det här med kollegialt lärande och hur vi jobbar med det i Helsingborgs stads skolor kan du läsa mer om det på pedagogsajten.familjenhelsingborg.se.

Det är tillåtet att misslyckas

Kollegialt lärande förutsätter en kultur där det är tillåtet att misslyckas, där du känner dig trygg att dela med dig av dina  erfarenheter och det är högt till tak. Mycket av ansvaret för att skapa de här förutsättningar ligger hos våra skolledare. Genom att uppmuntra dig som medarbetare att våga prova nytt och visa vad du går för har du alla möjligheter att både utveckla den verksamhet du jobbar i, och din egen yrkesroll.

Olika sätt att göra karriär

I Helsingborgs stads skolor vill vi öppna fler möjligheter för dig att göra karriär. Vi tror att om du som medarbetare får möjlighet att utvecklas i det du tror på och brinner för, bidrar du till en bättre skola och ett bättre samhälle.

Här kan du läsa mer om olika sätt att göra karriär hos oss.

Avbryt

Lämna en kommentar