Nytt projekt öppnar väg för nya lärare

"Lärarvägen" är en gemensam satsning av Helsingborgs stad och Arbetsförmedlingen som ska ge erfarna lärare med utländsk utbildning en inblick i det svenska skolsystemet, och motivation att komplettera sina utbildningar.

Genom projektet ”Lärarvägen” hoppas skol- och fritidsförvaltningen, arbetsmarknadsförvaltningen och Arbetsförmedlingen i Helsingborg kunna fånga upp lärare vars utländska utbildningar behöver kompletteras för att de ska få svensk lärarlegitimation.

– Här har vi människor som bara längtar efter att få jobba inom skolan. Självklart ska vi ta till vara på den tillgången, säger Pernilla Willstrand, rekryteringskonsult på skol- och fritidsförvaltningen.

Projektet pågår under ett läsår

Projektet kommer att pågå under läsåret 2018/2019. Under den tiden kommer de 27 läraraspiranterna att vara en del av den pedagogiska verksamheten på några av Helsingborgs stads skolor, där de ska få en inblick i det svenska skolsystemet.

– Jag tror att ”Lärarvägen” är ett bra sätt att lära sig svenska på, samtidigt som man får integrera med barn och andra lärare, säger Nour Hassan som arbetade som matematiklärare innan hon kom till Sverige för tre år sedan.

Detta är ett utdrag ur en längre artikel om ”Lärarvägen” som du kan läsa i sin helhet på Pedagogsajten Familjen Helsingborg.

Avbryt

Lämna en kommentar