Vi satsar på yrkesutbildning

Att arbeta som yrkeslärare innebär en ständig utveckling i mötet med eleverna och du står aldrig still. Det menar yrkesläraren Ante Olsson på Rönnowska skolan i Helsingborg och mer om honom och våra satsningar på yrkesutbildningar kan du läsa i en artikel i Framtidens Karriär.

I Helsingborg går näringslivet för högtryck och Helsingborgs stads skolor hänger på. Vi har flera yrkesutbildningar redan i dag och till hösten 2017 startar vi helt nya Helsingborgs Lärlingsgymnasium för att möta efterfrågan.

Att arbeta som yrkeslärare är ett spännande och utvecklande jobb. Det tycker Ante Olsson som är lärare inom fordons- och transportprogrammet på Rönnowska skolan, Helsingborgs största gymnasieskola för yrkesutbildningar.

– Jag arbetade tidigare som bilmekaniker och plåtslagare inom industrin. För 16 år sedan kom frågan om jag ville börja som yrkeslärare här på skolan, ett erbjudande som jag tackade ja till och ett beslut jag inte ångrat. Det är ett fantastiskt jobb som innebär ständig utveckling i mötena med nya elever, en bra arbetsmiljö med nyrenoverade lokaler samt en lyhörd ledning, jag stormtrivs!

Läs mer här: http://lararkarriar.se/gymnasieskola/presentation/hogtryck-pa-yrkesinriktade-program-i-helsingborg/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *